ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

  • Για υγιεινό μαγείρεμα χρειάζεται χαμηλή θερμοκρασία,  σκεύη με αεροστεγή συσκευασία και λίγο νερό για να γίνεται ο βρασμός με τα ίδια συστατικά του τροφίμου.
  • Άτομα με πάνω από 11 ελιές στο δεξί μπάτσο τους πιθανότατα έχουν πάνω από 100 ελιές σε όλο το σώμα τους,                 πράγμα που αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης μελανώματος  δηλαδή επιθετικού καρκίνου δέρματος.
  • Αν πιούμε καφέ μετά από αλκοόλ βοηθά στο να υποχωρήσει η μέθη.  Ο Ρόμπερτ Σουίφ από το Κέντρο Αλκοόλ και Εθισμού του αμερικανικού Πανεπιστημίου Μπράουν αποφαίνεται ότι η καφεΐνη<<αποκρύπτει>> την κατασταλτική δράση του αλκοόλ χωρίς όμως να μειώνει την περιεκτικότητα αλκοόλ σε αίμα. Αυτό μπορεί να μας παραπλανήσει και να πιούμε περισσότερο αλκοόλ ή να νομίζουμε ότι είμαστε σε θέση να οδηγήσουμε.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΉ

  • Μην αποθηκεύεται τα αποξηραμένα βότανα σε πλαστικές σακούλες επειδή τα πτητικά Έλαια του βοτάνου θα αλληλεπιδράσουν με αυτά του πλαστικού.
  • Το αερόφυτο Νεπτούνους είναι ένα πολύ αποτελεσματικό αντικουνουπικό. Χάρη στην Ιδιαίτερη οσμή του διώχνει μακριά μύγες και κουνούπια (η μυρωδιά δε είναι αντιληπτή Και είναι αβλαβής σε ανθρώπους ή οικόσιτα ζώα). Ένα και μόνο αερόφυτο Νεπτούνους αρκεί για να έχει αποτελεσματική αντικουνούπικη δράση σε ένα χώρο 40 m2 και για διάρκεια έξι ετών!
  • Διατροφολόγοι και χημικοί ερευνητές προτείνουν να μουλιάζουμε τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά σε ένα διάλυμα νερού και ξυδιού με αναλογία 10% ξύδι και 90% νερό για περίπου 15 με 20 λεπτά. Αυτή η μέθοδος απομακρύνει το μεγαλύτερο μέρος των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων επαφής.