ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
1)Με ποιο φάρμακο της φύσης μπορούμε να καταπολεμήσουμε τον ενοχλητικό βήχα; Το μυστικό αυτή τη φορά κρύβεται στη ρίγανη. Βράζουμε νερό με μια κοφτή κουταλιά σούπας ρίγανη. Όταν αρχίσει ο βρασμός είναι έτοιμη ( όπως συμβαίνει με το χαμομήλι και όλα τα βότανα ).
2)Πως αντιμετωπίζεται ο πόνος στη
σπονδυλική στήλη, στην πλάτη και
στα κάτω άκρα; Η φύση προσφέρει
άμεση θεραπεία και σ’ αυτή την ενόχληση.
Η ανακούφιση προκύπτει από την κατανάλωση: 1 αποξηραμένου σύκου, 1 αποξηραμένου βερίκοκου και 5 αποξηραμένων
δαμάσκηνων. Τα παραπάνω φρούτα πρέπει να λαμβάνονται κάθε βράδυ για δύο μήνες. Περιέχουν ουσίες που επιμελούνται την αναγέννηση των ιστών των μεσοσπονδύλιων δίσκων. Πρόκειται για μια θεραπεία
εξαιρετικά αποτελεσματική για τον πόνο στο σκελετό.
3)Η μαστίχα Χίου (ΕΜΧ) ταυτοποιήθηκε και αναγνωρίστηκε πλέον διεθνώς ως παραδοσιακό φάρμακο στις 5/2/2016, στο Λονδίνο.
Με τη συγκεκριμένη απόφαση, η μαστίχα μπορεί να περιέχεται σε φαρμακευτικά προϊόντα με πιστοποίηση χάρη στις αντισηπτικές ιδιότητες που διαθέτει και στην
καταπράυνση γαστρεντερολογικών
προβλημάτων.
4)Σύμφωνα με μελέτες του περιοδικού
Neurology η κατανάλωση δύο φλιτζανιών κακάο μπορεί να βοηθήσει τους ηλικιωμένους να διατηρήσουν πιο υγιή τον εγκέφαλο τους. .
5) Για υγιεινό μαγείρεμα χρειάζεται χαμηλή θερμοκρασία, σκεύη με αεροστεγή συσκευασία και λίγο νερό για να γίνεται ο βρασμός με τα ίδια συστατικά του τροφίμου.
6) Αν πιούμε καφέ μετά από αλκοόλ βοηθά στο να υποχωρήσει η μέθη; Ο Ρόμπερτ Σουίφτ από το Κέντρο Αλκοόλ και Εθισμού του αμερικανικού Πανεπιστημίου Μπράουν αποφαίνεται ότι η καφεΐνη «αποκρύπτει» την κατασταλτική δράση του αλκοόλ χωρίς όμως να μειώνει την περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα. Αυτό μπορεί να μας παραπλανήσει και να πιούμε περισσότερο αλκοόλ ή να νομίζουμε ότι είμαστε σε θέση να οδηγήσουμε.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ
1) Πως θα καταλάβουμε αν ένα αυγό είναι φρέσκο; Γεμίζουμε ένα ποτήρι με νερό και βάζουμε μέσα το αυγό. Αν το αυγό βουλιάξει τότε είναι πολύ φρέσκο, αν όμως επιπλέει τότε καλύτερα να αποφύγουμε να το φάμε.
2) Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά πρέπει να τα κρατάμε εκτός ψυγείου για όσο το δυνατό μεγαλύτερο διάστημα γιατί αποτελεί διαδικασία που υποβοηθά τη διάσπαση του φυτοφαρμάκου.
3) Διατροφολόγοι και χημικοί ερευνητές προτείνουν να μουλιάζουμε τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά σε ένα διάλυμα νερού και ξυδιού με αναλογία 10% ξύδι και 90% νερό για περίπου 15 με 20 λεπτά. Αυτή η μέθοδος απομακρύνει το μεγαλύτερο μέρος των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων επαφής.
4) Χρειαζόμαστε φυσικό εντομοκτόνο για φυτοπροστασία; Ανακατεύουμε καλά 4 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο πράσινο σαπούνι σε ένα κιλό ζεστό νερό και προσθέτουμε 2 κουταλάκια του γλυκού οινόπνευμα. Ψεκάζουμε και επαναλαμβάνουμε όποτε χρειαστεί. Δρα σε έντομα όπως ακάρεα, θρύπες, μελίγκρες, λευκές μύγες.
5) Πως να μειώσουμε το χρόνο σιδερώματος στο μισό; Αν βάλουμε αλουμινόχαρτο κάτω από το πανί σιδερώματος (η γυαλιστερή πλευρά να κοιτάει επάνω) η θερμότητα θα αντανακλάται στο πίσω μέρος του υφάσματος. Έτσι σιδερώνουμε μόνο από τη μία πλευρά τα ρούχα!
6) Πως μαζεύουμε θαλασσινό αλάτι; Μοιάζει απλό και είναι! Η διαδικασία θυμίζει αυτή της φυσικής αποξήρανσης των βοτάνων. Κατ’ αρχήν επιλέγουμε περιοχές που η θάλασσα είναι καθαρή, κατά προτίμηση κοντά σε βραχώδεις ακτές, μακριά από κατοικημένες περιοχές. Στη διάθεση μας χρειαζόμαστε μία τρυπητή κουτάλα, μία σακούλα με μικρές τρυπούλες στον πάτο να φεύγει το νερό ή πάνινη τσάντα ή καλάθι. Μας ενδιαφέρει η κρούστα από το αλάτι. Το μεταφέρουμε και τοποθετούμε σε ταψιά ή ανάλογα επίπεδα σκεύη, τα οποία σκεπάζουμε για τυχόν ¨ανεπιθύμητες¨ επισκέψεις. Το αφήνουμε να ¨λιαστεί¨. Τις πρώτες μέρες το αλάτι μας είναι αρκετά υγρό, σιγά-σιγά όμως το νερό εξατμίζεται και γίνεται περισσότερο λευκό και στεγνό. Για ταχύτερο αποτέλεσμα το ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Ένας μύλος θα εξυπηρετήσει στο ¨τρίψιμο¨ του αλατιού μας. Έτσι απλά, απ’ τη θάλασσα στο πιάτο μας και όχι μόνο!