ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ

εφ. <<ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ>> ΤΕΥΧΟΣ 2Ο ΤΗΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΑΓΟΡΑ  ΜΕ  ΙΣΟΝΟΜΙΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ

–           Αλίμονο σε αυτόν ή την κοινωνία,  που βρίσκεται στην ανάγκη να ξεπουλήσει. Ή είναι άτυχος , ή επιπόλαιος, ή Κοινωνικός  προδότης.

–           Όταν λέμε π.χ. ελεύθερη αγορά δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει όπως θέλει, και να προσδοκούμε,  ότι αν παρανομεί θα τιμωρηθεί και τους διώκτες του θα τους κάνουμε ήρωες.

-Για να παράγουν κοινωνικά αποτελέσματα όλες οι δραστηριότητες πρέπει να γίνουν αποδεκτοί μερικοί βασικοί κανόνες και ενδεικτικά παραθέτουμε.

1)        Η ανωνυμία  των ιδιοκτητών,  διαφόρων  μορφών εταιρειών  πρέπει να καταργηθεί, τουλάχιστον ως  ανεξήγητη.

2)        Οι τράπεζες και άλλες χρηματοδοτικές εταιρείες πρέπει να είναι συνυπεύθυνες, για την αποπληρωμή των δανείων τους.

3)  Για την υγεία της ανθρωπότητας και την επιβίωση όλων των λαών, οι μεταφορές φρέσκων προϊόντων, πρέπει να μεταφέρονται στις κεντρικές αγορές κατανάλωσης άμεσα και δωρεάν , με συνεισφορά Διεθνούς  Οργανισμού.

4) Αντί βοηθημάτων σε φτωχότερους λαούς να παρέχονται εκπτώσεις επί των τιμών των αγαθών και τεχνογνωσία παραγωγικής δημιουργίας.

5)  Πλήρη και αποτελεσματική εφαρμογή νόμων κατά του Αθέμιτου Ανταγωνισμού, με έλεγχο της πηγής των κεφαλαίων, της παραπλανητικής διαφήμισης, της  κάτω του κόστους πώλησης ,της φορολόγησης  ανάλογα της πολυτέλειας, την καθιέρωση ελάχιστης τιμής κλπ. Ο Ανταγωνισμός είναι παράνομος όταν γίνεται μεταξύ έστω και ελάχιστα διαφορετικών προϊόντων,

6)  Οι μικρομεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις να έχουν την ίδια εύκολη  πρόσβαση,  στην πληροφόρηση, την τεχνογνωσία και την ίδια αντιμετώπιση νομικά και χρηματοδοτικά.

 

–           ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟ  ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ.

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ,ΔΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΟΥΝ :

Α) ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ  Β) ΑΝΑΠΤΥΞΗ  Η ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ Γ) ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ Δ) ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  Ε) ΚΑΛΥΨΗ ΖΗΜΙΩΝ  ΚΛΠ

ΤΟ  ΚΕΡΔΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ  ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ , Η ΥΠΑΡΞΗ  ΤΟΥ  ΟΠΟΙΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ  ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΥΡΓΟ  ΤΟΥ , ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΘΕΣΕΙ  ΚΑΤΑ  ΒΟΥΛΗΣΗ  Η  ΟΠΩΣ ΤΟΝ  ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ  ΜΕ  ΚΙΝΗΤΡΑ  Η  ΟΠΩΣ ΤΟΥ  ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ  ΜΕ  ΘΕΣΜΟΥΣ.