Τα πραγματικά χρήματα που κυκλοφορούν παγκοσμίως σε ποιον ανήκουν; ΄Ένα μέρος ανήκει στις επιχειρήσεις. ΄Ένα μέρος ανήκει στους πολίτες. Οι επιχειρήσεις διαθέτουν τα χρήματά τους, όπως αποφασίσουν οι ιδιοκτήτες ή οι διαχειριστές των επιχειρήσεων. Οι πολίτες διαθέτουν τα χρήματά τους για να καλύψουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Οι πολίτες επίσης αποταμιεύουν κυρίως σε Τράπεζες όσα χρήματα δεν χρησιμοποιούν τουλάχιστον άμεσα. Επίσης οι πολίτες είναι δικαιούχοι των χρημάτων που διατίθενται για την υγεία τους και την σύνταξή τους. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα χρήματα που διαθέτουν οι πολίτες στα ταμιευτήρια των τραπεζών ή στα ασφαλιστικά ταμεία είναι ίσως περισσότερα από αυτά που κερδίζουν και διαθέτουν οι επιχειρήσεις. Πως λοιπόν οι επιχειρήσεις διαθέτουν τα όποια χρήματα κερδίζουν όπως οι ίδιες αποφασίζουν και οι πολίτες προσφέρουν τα χρήματά τους στις τράπεζες ή στους ασφαλιστικούς οργανισμούς και για τα δικά τους χρήματα αποφασίζουν άλλοι; Αυτό δεν το λέει κανόνας της ελεύθερης αγοράς.  Για τους παραπάνω λόγους η κοινωνική ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ προτείνει:

  1. Το μεγάλο μέρος των κεφαλαίων των τραπεζών είναι οι καταθέσεις των πολιτών. Οι καταθέτες πολίτες πρέπει να συμμετέχουν οργανωμένα και αναλογικά στις Διοικήσεις των Τραπεζών. Τα χρήματα των εισφορών για συντάξεις πρέπει να κατατίθενται σε έντοκο τραπεζικό λογαριασμό, εγγυημένο από το κράτος και διαθέσιμο για σύνταξη, όπως αποφασίσει ο ιδιοκτήτης του. Τα χρήματα των εισφορών για υγεία πρέπει να κατατίθενται σε έντοκο τραπεζικό προσωπικό λογαριασμό εγγυημένο από το κράτος, από τον οποίο εκπίπτονται οι δαπάνες υγείας του ιδιοκτήτη. Περισσεύματα (λόγω θανάτου) των λογαριασμών αυτών κατατίθενται σε ένα κρατικό λογαριασμό υγείας των πολιτών, ο οποίος  τροφοδοτεί ελλειμματικούς λογαριασμούς πολιτών και το κράτος συμμετέχει μόνο για να συμπληρώνει από τον προϋπολογισμό του τον κρατικό λογαριασμό υγείας. Δεν υπάρχει κανόνας στην ελεύθερη αγορά που δεν επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των χρημάτων να τα διαχειρίζονται οι ίδιοι. Σκεφτείτε όπως οι έμποροι των χρημάτων και συμμετέχετε στη διαχείριση των όποιων χρημάτων σας ανήκουν.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΑΓΟΡΑ  ΜΕ  ΙΣΟΝΟΜΙΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ

 

Αλίμονο σε αυτόν ή την κοινωνία,  που βρίσκεται στην ανάγκη να ξεπουλήσει. Ή είναι άτυχος , ή επιπόλαιος, ή Κοινωνικός  προδότης. Για να παράγουν κοινωνικά αποτελέσματα όλες οι δραστηριότητες πρέπει να γίνουν αποδεκτοί μερικοί βασικοί κανόνες και ενδεικτικά παραθέτουμε.

1) Η ανωνυμία  των ιδιοκτητών,  διαφόρων  μορφών εταιρειών  πρέπει να καταργηθεί, τουλάχιστον ως  ανεξήγητη.

2) Οι τράπεζες και άλλες χρηματοδοτικές εταιρείες πρέπει να είναι συνυπεύθυνες, για την αποπληρωμή των δανείων τους.

3)  Πλήρη και αποτελεσματική εφαρμογή νόμων κατά του Αθέμιτου Ανταγωνισμού, με έλεγχο της πηγής των κεφαλαίων, της παραπλανητικής διαφήμισης, της  κάτω του κόστους πώλησης ,της  φορολόγησης  ανάλογα της πολυτέλειας, την καθιέρωση ελάχιστης τιμής κλπ.

 

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟ  ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ.

 

Το κέρδος είναι το μέσον ,δια του οποίου μπορούν να επιτευχθούν :

α) κυριαρχία  β) ανάπτυξη  η μεγέθυνση γ) κοινωνικοί σκοποί δ) βελτίωση συνθηκών εργασίας  ε) κάλυψη ζημιών  κλπ

Το  κέρδος λοιπόν είναι  ένα αποτέλεσμα , η ύπαρξη  του  οποίου δίνει το  δικαίωμα στον δημιουργό  του , να το διαθέσει  κατά  βούληση  η  όπως τον  προτρέπουν  με  κίνητρα  η  όπως του  επιβάλλουν  με  θεσμούς.