Η ζητιανα καθιερώνει τους αφέντες. Όλο το κοινωνικό σύστημα καθιερώθηκε παγκόσμια γιατί οι άνθρωποι ζητούν. Όλοι ζητούν.

Καλύτερη υγεία, ,παιδεία,δικαιοσύνη,συμμετοχή, προστασία, ανάπτυξη, ισότητα και τόσα άλλα. Και οι αφεντάδες δίνουν, όχι όλα, για να συνεχίζουν να ζητούν οι άνθρωποι και να συνεχίζουν οι αφεντάδες. Κάποιοι απαιτούν και έχουμε βία και πολέμους. Κάποιοι προσπαθούν με κοινωνικές οργανώσεις να βελτιώσουν κάτι. Τους ανέχεται το σύστημα και έτσι το ισχυροποιούν.

Το σύστημα δίνει, μα όταν δίνει  λίγο περισσότερα  τα  παίρνει πίσω. Έτσι όλα κυλούν ήσυχα με  πολίτες στεναχωρεμένους, δυστυχισμένους, αγανακτισμένους, βολεμένους, χαρούμενους για λίγο, όχι όμως ευτυχισμένους. Όλοι ζητούν να αλλάξει κάτι για το καλύτερο. Να είναι ευτυχισμένοι, ήρεμοι, αυτάρκεις. Κουβέντες με πολλές προτάσεις. Καλές προτάσεις. Μερικές εφαρμόζονται αλλά δεν  αλλάζουν  το σύστημα. Μα τότε τι μας έμεινε να κάνουμε. Να γίνουμε βάρβαροι, να σκοτωθούμε μεταξύ μας ; Αν θέλουμε να δούμε σε καθρέπτη τον εαυτό μας θα βρούμε τον δρόμο μας. Να μην ζητάμε. Να δίνουμε, γα να γίνουμε και εμείς Αφέντες, τουλάχιστον του εαυτού μας. Μα τι να δώσουμε αφού έχουμε λίγα ή καθόλου; Και όμως έχουμε μέσα μας ένα ακίνητο πλούτο. Την ανθρωπιά μας. Αυτή όταν δίνουμε στην κοινωνία, ήσυχα και απλά, οι Αφεντάδες θα καταρρεύσουν. Οι αφεντάδες θα ζητούν έλεος, και οι τύψεις τους θα τους μαστιγώνουν. Αυτή η ανθρωπιά μας θα φτιάξει μία νέα ανθρώπινη κοινωνία. Αυτή η ανθρωπιά δεν προσφέρεται μέσα από πολιτικούς στρατούς, κοινωνικές οργανώσεις μέσα από τον πλούτο  και την εξουσία. Αυτή η ανθρωπιά βγαίνει από μέσα μας στο περιβάλλον όπως τα φυτά   συνεννοούνται με τις ευωδίες και τα αρώματα τους. Τότε θα  έρθει  το καινούριο. Τότε θα  γίνονται καινοτόμες πράξεις. Τότε η κοινωνία θα γίνει σεβαστή μέσα σε όλες τις εξουσίες και τον πλούτο. Τότε οι καλές νέες προτάσεις θα έχουν λόγω ύπαρξης και θα πιάνουν τόπο.  Δεν είναι άπιστο όνειρο. Υποχρεώστε τους φίλους βουλευτές σας, σε κάθε νομό να υπάρχει το πνεύμα ανθρωπιάς προς όλους. Ομαδικά κινηθείτε εναντίον συγκεκριμένων νόμων, που αδικούν συνανθρώπους και βοηθούν άλλους. Καταργείστε τις πράξεις όχι μόνο τους ανθρώπους. Γιατί οι άνθρωποι φεύγουν αλλά οι πράξεις μένουν. Δρόμος δεν υπάρχει. Φτιάξτε τον δρόμο προχωρώντας με ανθρωπιά. Δώστε την για να κερδίσει όλη η κοινωνία και εσείς.

ΕΝΑΣ ΘΕΜΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Οι κανόνες με τους οποίους λειτουργεί το Παγκόσμιο Χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι το όπλο των δυνατών για να κυριαρχούν.  Αυτό το ίδιο όπλο, τους ίδιους κανόνες, ας το πάρουν οι πολίτες στα χέρια τους, διεκδικώντας το, για να ισορροπήσουν  την κυριαρχία των δυνατών. Ας απαιτήσουμε λοιπόν, οι εργαζόμενοι να λαμβάνουν ένα ενιαίο μισθό μέσα στον οποίο θα περιλαμβάνεται η αποζημίωση της εργασίας τους και οι εισφορές για υγεία και σύνταξη. Έτσι για να μπορεί ο κάθε εργοδότης να λειτουργεί,  πρέπει να έχει ΜΙΣΘΟΔΟΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ και όχι μόνο Ασφαλιστική Ενημερότητα όπως σήμερα. Τότε  ο εργοδότης  θα πρέπει να έχει πληρώσει μισθούς και εισφορές για να μπορεί να λειτουργεί. Εάν δεν μπορεί να πληρώσει τους μισθούς, να υπάρχει η δυνατότητα να διαπραγματευτεί ρύθμιση του μισθού με τον εργαζόμενο, με την προϋπόθεση πληρωμής των εισφορών. Μόνο έτσι ισχυροποιείται η θέση του κάθε εργαζομένου,  γιατί εάν δεν συμφωνήσει ρύθμιση των μισθών του και καταβολή των εισφορών του, ο εργοδότης δεν μπορεί να λειτουργεί χωρίς ΜΙΣΘΟΔΟΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ.

Ο μισθός, η εισφορά για την υγεία, και η εισφορά για την σύνταξη κατατίθενται σε έντοκους ξεχωριστούς τραπεζικούς λογαριασμούς, των οποίων ιδιοκτήτης είναι ο εργαζόμενος, εγγυητής το Κράτος και ο τρόπος  διαχείρισης των λογαριασμών αυτών, αποτελεί ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα, βασισμένο σε υγιείς και ισότιμες σχέσεις

 

Η ουσία της όποιας αναδιάρθρωσης θα πρέπει να είναι η θεσμοθετημένα συννεχής συμμετοχή μη κομματικών κοινωνικών εκπροσώπων, σε όλα τα κέντρα απόφασης του Κράτους, της Αυτοδιοίκησης, των Τραπεζών, των ΜΜΕ και των Δ.Σ. των μεγάλων εταιρειών (ιδιωτικών και Δημοσίου).

ΛΑΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΑΘΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΑΥΣΑΤΟ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ;

Η συμπεριφορά του ανθρώπου στην κοινωνία που ζει είναι το βασικό χαρακτηριστικό βάσει του οποίου χαρακτηρίζεται κάθε άνθρωπος πολιτισμένος.

Ο πολιτισμένος άνθρωπος αποδέχεται και συμβιώνει με άλλους ανθρώπους και όλοι μαζί αποτελούν  μία κοινωνία.

Η ευγένεια, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός, η κατανόηση, η εγκράτεια, η ηθική, η αρετή, η συνέπεια, είναι στοιχεία που πρέπει να έχει ένας άνθρωπος, να συμπεριφέρεται με αυτά και να δέχεται τα ίδια από τους συνανθρώπους της κοινωνίας.

Με όλα τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες που έχουμε ως άνθρωποι και ειδικά σε μερικές στιγμές, ας δούμε τον εαυτό μας. Και ας αναρωτηθούμε :

Είμαστε πολιτισμένοι;

Εάν έχουμε σεβασμό, σεβόμαστε ποιούς;

Εάν έχουμε αλληλεγγύη, συζούμε με ποιούς;

Εάν έχουμε συνέπεια ανταποκρινόμαστε σε ποιούς;

Συζούμε, ανεχόμαστε, υποκύπτουμε, μυθοποιούμε όλους τους κυρίαρχους της κοινωνίας και του κόσμου.

Και παραμένουμε άβουλοι δέκτες αυτών, είτε με την ελπίδα ότι και εμείς κοντά σε αυτούς θα έχουμε κάποτε ένα  μερίδιο ευημερίας ως δώρο από την κυριαρχία τους.

Τότε λοιπόν ας αναρωτηθούμε και πάλι.

Είμαστε πολιτισμένοι;

Οι πολιτισμένοι επιβάλλεται να αποκαταστήσουν τη θέση τους στην κοινωνία.

Είναι πολλοί και απλοί άνθρωποι οι πολιτισμένοι και για τον λόγο αυτό είναι η μεγαλύτερη κοινωνική δύναμη.

Μπορούν αν θέλουν να επιβάλλουν τις αξίες του πολιτισμού.

Μπορούν με απλούς τρόπους να παρεμβαίνουν.

Να δημοσιεύουν ό,τι κακό γίνεται και να διεκδικούν αποκατάσταση.

Να απαιτούν δημόσια την αλλαγή μεροληπτικών και άδικων νόμων.

Να τροποποιούν ή να συμπληρώνουν τους Συνταγματικούς νόμους όπου χρειάζεται, όλοι μαζί.

Η ενεργοποίηση των απλών πολιτισμένων ανθρώπων έχει γίνει αναγκαία.

Το κακό έχει κυριαρχήσει.