Κανένας πολίτης δεν αποδέχεται τουλάχιστον στις φιλικές του συζητήσεις ότι η ψήφος του είναι μία λευκή επιταγή διαρκείας 4 ετών , με την οποία ο εκλεκτός του μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, άσχετα με τι έχει υποσχεθεί, επικαλούμενος ότι δεν ήταν δυνατόν να  κάνει κάτι άλλο (αυτά μπορούσε, αυτά έκανε) ή ότι ακολούθησε την γραμμή του κόμματος (γιατί δεν ψήφισε κατά συνείδηση αν και ο ψηφοφόρος του για την ηθική του και την συνέπειά του τον ψήφισε) κλπ.

Πέραν όμως των σχέσεων εκλογέως με εκλεγμένο, σημασία έχει ότι ο κάθε πολίτης για σημαντικά θέματα πρέπει να είναι παρών και να δημοσιεύει την άποψή του.

΄Ετσι δημιουργείται μία κοινωνική ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ μέσα στην οποία τίθενται ερωτήματα για σημαντικά θέματα και ο κάθε πολίτης μπορεί να μπεί ελεύθερα να καταγράψει την άποψη ή την πρότασή του.

Όπως παράδειγμα μπορεί να προτείνει υποψήφιους της αρεσκείας του στις εκλογές, ή να  αναδείξει την άρνησή του για μία βίαιη στο περιβάλλον του παρέμβαση ή να απαιτήσει την δημιουργία κάποιας κοινωνικής υποδομής κλπ.

΄Ολες αυτές οι παρεμβάσεις των πολιτών επιβάλλεται να είναι αιτιολογημένες και το σημείο αυτό είναι το σημαντικό για να μπορεί να γίνει διάλογος με όποιες και από όποιους, διαφορετικές απόψεις. Μην μας κυριεύει η νοοτροπία ό,τι και αν πουμε και αν γράψουμε τίποτα δεν αλλάζει, γιατί άλλοι αποφασίζουν.

Ναι άλλοι αποφασίζουν, αλλά τελικά εμείς θα αποφασίσουμε γι’ αυτούς.

Και εάν δεν τους λέμε τις αιτιολογημένες απόψεις μας κάνουν ό,τι θέλουν γιατί σιωπούμε και στις εκλογές δεν μπορούμε να τους πούμε τίποτα, οπότε το μόνο που μας μένει είναι να καταπιούμε τα παράπονά μας και για να μην φανεί, τους καλοσωρίζουμε σχεδόν εορταστικά.

Σκεφτείτε λοιπόν ότι εμείς, ίσως και η παρέα μας, αλλά ίσως και η περισσότερη κοινωνία έγγραψε τις αιτιολογημένες απόψεις της στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ και δεν μας απάντησε ο εκλεκτός μας ή έκανε το αντίθετο.

Τι λέτε όταν ξαναδεί αυτός την κοινωνία δεν θα εξομολογηθεί με αιτιολόγηση για την θέση του;  Δεν θα ξεμασκαρωθεί ή δεν θα μας πείσει

;

Μήπως είναι έτσι καλλίτερο για όλους μας;

Και προσέξτε. Είναι πολύ απλή η πλατφόρμα.

Εάν όποιος δεν γνωρίζει από κομπιούτερ ή το internet ας του γράψει το εγγονάκι του ή το παιδί του. Τόσο απλά και υπεύθυνα.