ΟΛΙΓΑΡΚΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ – ΚΟΙΝΟ ΟΡΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. ΔΙΚΑΙΟΥ. ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ

Την κοινωνία την κτίζουν με νόμους οι ισχυροί της εξουσίας και του κεφαλαίου.

Οι βουλευτές που ψηφίζουν τους νόμους αυτούς ή θεωρούν ότι είναι χρήσιμοι (έστω και για κάποιους) ή δεν γνωρίζουν τι ψηφίζουν (μία μόνο λέξη  σε κάθε νόμο αλλάζει το νόημα) ή έχουν αποδεχτεί την κοινωνία όπως υπάρχει και καλοπροαίρετα προσπαθούν να βελτιώσουν συγκεκριμένες παρενέργειες ή ελλείψεις.

Βασικές, πανανθρώπινες αρχές δεν εξυπηρετούνται από ένα συνοθήλευμα νόμων  που δεν σέβονται αυτές τις πανανθρώπινες αρχές.

Για να υπάρξουν νέοι ηθικοί νόμοι που θα βάλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους στοχευμένα για λίγους  πελατειακούς, άδικους για πολλούς νόμους, πρέπει να τους προτείνουν οι ίδιοι οι πολίτες και να τους επιβάλλουν στους βουλευτές να τους ψηφίσουν.

Αν δεν θέλουν ή δεν μπορούν οι πολίτες να επιβάλλουν στους βουλευτές τους τη ψήφιση ηθικών νόμων, τότε ας καταλάβουν και να δεχτούν ότι η πολιτική δεν ΜΠΟΡΕΙ να φέρει κάτι καινούργιο γιατί λειτουργεί για να υπηρετεί αυτό που υπάρχει και προσπαθεί να το βελτιώσει ίσως, αλλά τόσο αργά, ενώ η άρχουσα τάξη φέρνει νέα πρωτόγνωρα πράγματα (όπως το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, την ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση της καλπάζουσας τεχνολογίας κλπ) τα οποία οπισθοδρομούν τα δικαιώματα των πολιτών πολύ πίσω, πολύ άσχημα, εν γνώσει των άβουλων και άτολμων και ανήμπορων βουλευτών και δυστυχώς με την συναίνεση και την υπογραφή τους, αρκούνται στον αγώνα τους που μοιάζει να ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΓΟΥΒΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΡΑΒΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ  ΜΙΣΟΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ.

Και ρωτάμε γιατί αυτούς τους εκλέγει ο λαός;

ΟΧΙ δεν τους εκλέγει η πλειοψηφία του λαού, όπως απαιτεί η βασική αρχή της Δημοκρατίας.

Απλά έχουν δημιουργήσει και επιβάλλει ένα πολιτικό σύστημα με το οποίο κατακτά ένα κόμμα την Κυβέρνηση, άσχετα αν το έχουν ψηφίσει το 17-25% των πολιτών που δικαιούνται ψήφο.

Ε λοιπόν, έχουν κανονίσει οι κυβερνήσεις αυτές, να έχουν αποκαταστήσει μια οικονομική ή υλική επάρκεια στο 30-35%, από το οποίο μόνιμα ψηφίζονται, ενώ τα τυχόν επιπλέον ποσοστά τους, είναι οι ψήφοι πολιτών τους οποίους συνήθως κορόϊδεψαν προεκλογικά ή τους απογοήτευσαν με την ανικανότητά τους ή και τα δύο.

΄Οσοι αποδέχονται αυτή την κατάσταση ας είναι καλά.

Οσοι όμως θέλουν να αποκαταστήσουν την ανθρώπινη παρουσία των ιδίων και των παιδιών τους στην κοινωνία, αρκούμενοι έστω σε μία ολιγαρκή ευημερία με δικαιοσύνη στην ελευθερία και ισονομία και ισοτιμία, τότε αυτοί, αν δεν το βάλουν σκοπό να το επιτύχουν , ματαιοδοξούν σε συζητήσεις και μόνο.

Πως όμως να το επιτύχουν;

  1. Να ξέρουν τι θέλουν.
  2. Να δηλώνουν δημόσια αυτό που θέλουν.
  3. Αυτοί που ξέρουν τι θέλουν, να σμίξουν έξω από κόμματα με αιτία αυτό που θέλουν και να θέλουν όλοι μαζί να κάνουν νόμο αυτό ακριβώς που θέλουν.

Η εφημερίδα κοινωνική Καινοτομία, είναι ο τέταρτος χρόνος, που δημοσιεύει θέματα, νέες σκέψεις από παλαιές εμπειρίες τις οποίες αποδέχονται όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα κομματικοποίησής τους.

Στο τεύχος αυτό αναδημοσιεύονται πολλές προτάσεις που μπορούν να γίνουν νόμοι αν το θέλουν οι πολίτες, θυσιάζοντας μέρος του ελεύθερου χρόνου τους, για να τους καθιερώσουν, με διάφορες δράσεις τους (εκτός της βίας) σε μορφή νόμων που θα αλλάζουν με ηθικές αρχές την κρατούσα θεμελιώδη αντίληψη του κέρδους, της απληστίας και της κατάκτησης που στηρίζονται στους νόμους της κυρίαρχης άρχουσας τάξης.

Είναι το φύλλο αυτό μια πρόκληση και πρόσκληση, με όλα τα στοιχεία επικοινωνίας.

Η κοινωνική Καινοτομία είναι στη διάθεσή σας.

 

Διά τηνκοινωνική Καινοτομία

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ