Κάθε  προϊόν  ευρεσιτεχνίας  έχει  τον  τρόπο  του  για  να  μας  εξασφαλίσει  ανώδυνο  αποτέλεσμα  με   επιτυχία, ο  λόγος  στο  ξυραφάκι.

Τι  πρέπει  να  φροντίζουμε;

Τα  σημεία  στα  οποία  πρέπει  να  εστιάσουμε  είναι  κατ’ αρχάς  η  σωστή  ενυδάτωση  της  τρίχας  ώστε  να  «κλειδώσει»  την  υγρασία  η οποία  θα  την  μαλακώσει,  θα  την  διογκώσει  και  θα  κόβεται  ευκολότερα.  Επιτυγχάνεται  εύκολα  με  ένα  ζεστό  μπάνιο  ή  εναλλακτικά  μπορούμε  να  αφήσουμε  τον  αφρό  να  δράσει  τρία  λεπτά.  Ο  όγκος  της  αυξάνεται  κατά  30%  ενώ  η  σκληρότητα της  κατά  60%. Η  χρήση  σαπουνιού  ξηραίνει  την  επιδερμίδα.

Η  επιλογή  του  σωστού  ξυραφιού  χαρακτηρίζεται  από  την  παροχή  μίας  ή  πολλαπλών  λεπίδων  καθώς  επίσης  από  το  σχήμα  της  λαβής  του.  Αν  η  περιοχή  που  επιθυμούμε  να  καθαρίσουμε  με  το  ξυράφι  παρουσιάζει  έντονη  τριχοφυΐα ( π.χ. πυκνά  γένια  στον  άνδρα)  ή  σγουρή  τρίχα,  είναι  περισσότερο  ωφέλιμο  να  χρησιμοποιήσουμε  ξυραφάκι  με μία  λεπίδα  χάρη  στην  ανθεκτικότητα  του,  ακολουθώντας  τη  φορά  της  τρίχας.  Σε  περίπτωση  που  η  ανάπτυξη  της  τρίχας  είναι  φυσιολογική  συνιστάται  η  χρήση  ενισχυμένου  ξυραφιού  με  πολλαπλές  λεπίδες, ενδεικτικά  τέσσερις  ή  πέντε.  Είναι  προτιμότερο  να  ακολουθείται  πάντα  σε  πρώτη  φάση  το  ξύρισμα  σύμφωνα  με  τη  φορά  της  τρίχας  και  σε  δεύτερη  φάση  για  βαθύτερο  καθαρισμό   να  προβαίνουμε  σε  κατεύθυνση  αντίθετη  από  τη  φορά  της  τρίχας. Είναι  ιδανικό  να  επικεντρωνόμαστε  σε  μικρή  επιφάνεια  σε  κάθε  πέρασμα.

Η  συχνότητα  αλλαγής  του  ξυραφιού  εξαρτάται  σαφώς  από  την  πυκνότητα  της  τριχοφυΐας  και  γίνεται  αντιληπτή  από  την  αύξηση  της  πίεσης  που  εφαρμόζουμε  κάθε  φορά. Κατά  μέσο  όρο  προτείνεται  αντικατάσταση  μετά  από  δέκα χρήσεις.

 Φυσικός  αφρός  ξυρίσματος:  – Υλικά: 2κ.γ. ελαιόλαδο, 250γρ. σαπούνι  μασσαλίας, 280-300γρ. νερό.          -Εκτέλεση: Τρίβουμε  στον  τρίφτη  όλο  το  σαπούνι  και  ρίχνουμε  σε  ένα  κατσαρολάκι  όλα  τα  υλικά. Ανακατεύουμε  σε  μέτρια  θερμοκρασία  μέχρι  το  μίγμα  να  θυμίζει  λιωμένο  βούτυρο. Προσθέτουμε  για  άρωμα  κολώνια  ή  δυο  σταγόνες  αιθέριο  έλαιο  της  αρέσκειας  μας, αφήνουμε  να  κρυώσει  και  το  βάζουμε  σε  γυάλινο  βαζάκι.