ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ

–              Σέλινο: Είναι ένα πολύ καλό διουρητικό, το οποίο βοηθάει ιδιαίτερα στο αδυνάτισμα. Τρόπος παρασκευής: Σε ένα λίτρο νερό βράστε 5 ρίζες και φύλλα σέλινου. Πίνετε 3-4 ποτήρια την ημέρα.

– Φασκόμηλο

Σύμφωνα με πρόσφατη  μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Pharmacology Biochemistry and Behavior» το συγκεκριμένο  βότανο βοηθά στην ενίσχυση της μνήμης.

  • Για να γιατρευτεί το συκώτι από οποιαδήποτε αρρώστια, κεντρώνουν (μπολιάζουν) μία βέργα από κλήμα που κάνει μαύρα σταφύλια, σε ένα κλωνάρι κερασιάς και από τα σταφύλια που θα βγάλει το κλήμα αυτό, δίνουν στον άρρωστο να τρώει και να γίνει καλά.
  • Κανέλα Ένα κουταλάκι του γλυκού καθημερινά είναι ικανό να μειώσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και να βοηθήσει ενδεχομένως στην πρόληψη ή τον έλεγχο του διαβήτη, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο «American Journal of Clinical Nutrition.
  • Λεμόνι: Βοηθά στη διάλυση του συσσωρευμένου λίπους. Τρόπος παρασκευής: Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό στύψτε 10 σταγόνες από ένα φρεσκοκομμένο λεμόνι.
  • Θυμάρι

Χρησιμοποιούμενα Μέρη:

Τα νεαρά φύλλα

Δράση:

Κοκύτης, Βήχα, Διάρροια, γαστρικές διαταραχές – Βράζουμε σε μισό λίτρο νερό 1-2 κουταλιές της σούπας  καλά κομμένα φυλλαράκια και πίνουμε.

Πληγές που αργούν να επουλωθούν – Με το ίδιο αφέψημα πλένουμε την προβληματική περιοχή.

ΠΕΡΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

-Για να αφαιρέσετε το μελάνι από τα ρούχα, βάλτε οδοντόκρεμα στις κηλίδες μελανιού και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς. Μετά πλύντε το και το μελάνι θα εξαφανιστεί.

– Για να καθαρισμό της λεκάνης της τουαλέτας και στις αποχετεύσεις

Μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και μισό φλιτζάνι ξίδι. Η χημική αντίδραση που ακολουθεί διασπά τις λιπαρές ουσίες σε σαπούνι και γλυκερίνη και καθαρίζει τις αποχετεύσεις. Μετά από 15 λεπτά, ρίχνουμε βραστό νερό για να ξεπλυθούν τα κατάλοιπα.

–              Η μαγειρική σόδα ανακατεμένη με νερό διαλύει τους ρύπους και τις λαδιές στα υφάσματα και τα ρούχα. Ο χυμός λεμονιού αναμεμιγμένος με αλάτι είναι ιδανικός για να καθαρίσετε τη σκουριά και το γράσο.

–  Ξύλινες επιφάνειες κοπής

Τις καθαρίζουμε με σκέτο ξύδι.

Πάγκος κουζίνας

Με μισό λεμόνι καθαρίζουμε την επιφάνεια εργασίας στην κουζίνα. Αφήνουμε το λεμόνι να δράσει για 20 λεπτά και μετά ξεβγάζουμε με νερό.

Για λεκέδες φτιάχνουμε μια αλοιφή με μαγειρική σόδα και νερό. Τρίβουμε απαλά και μετά ξεπλένουμε.

  • Για να αφαιρέσουμε το κερί

Ξύνουμε το κερί  που έμεινε στην επιφάνεια του υφάσματος. Βάζουμε το ύφασμα ανάμεσα σε 2 κομμάτια από χαρτί κουζίνας ή απορροφητική πετσέτα κουζίνας και σιδερώνουμε μέχρι να λιώσει το κερί και να απορροφηθεί. Μετά τρίβουμε απαλά με πανί ή σφουγγάρι βρεγμένο με βενζίνη και πλένουμε.

  • Πλακάκια μπάνιου

Για να απολυμάνουμε και να γυαλίσουμε τα πλακάκια του μπάνιου, χρησιμοποιούμε μείγμα από 1 μέρος λευκό ξύδι διαλυμένο σε 5 μέρη νερού.

  • Σκουπιδοτενεκές

Για να διώξουμε την μυρωδιά από τα δοχεία των σκουπιδιών τα πλένουμε με νερό και ξίδι, τα αφήνουμε να στεγνώσουν στον ήλιο, και μετά τοποθετούμε φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού.