Οι επαναστάσεις γίνονται για να φέρουν στην κοινωνία μία νέα κοινωνική συνθήκη προς όφελος των αδικημένων.

Συνήθως όμως όπως σε κάθε επανάσταση, άλλοι είναι αυτοί που την κάνουν και άλλοι αυτοί που την επωφελούνται.

Στην πορεία του χρόνου, αυτοί που την επωφελούνται δημιουργούν ένα νέο καθεστώς, το οποίο χρειάζεται μία νέα επανάσταση, από τους νέους αδικημένους.

Απογοητευμένοι οι νέοι αδικημένοι χάνουν το κουράγιο τους για μια νέα επανάσταση και υποτάσσονται.

Η υποταγή αυτή κυριαρχεί γιατί έχουν τη βεβαιότητα ότι επανάσταση γίνεται μόνο με τη βία, από την οποία έχουν παραιτηθεί.

΄Όμως υπάρχει και η ειρηνική επανάσταση, η οποία αναδεικνύει την ισχύ της λαϊκής βούλησης και την επιβάλλει με μπροστάρηδες τους ενεργούς πολίτες.

Τι είναι αυτή η ειρηνική επανάσταση;

Είναι το ενδιαφέρον και ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ διάλογος των πολιτών, για όλα τα θέματα της καθημερινότητας και όλους τους νόμους.

Είναι η πολιτική ενός λαού, με την οποία ο απλός πολίτης κερδίζει στην καθημερινότητά του την ισονομία, τη δικαιοσύνη, τον ισότιμο συναγωνισμό μικρών και μεγάλων και τέλος κερδίζει τα ανθρώπινα δικαιώματά του.

Αυτά τα αρχέγονα δικαιώματα είναι δυστυχώς το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ που πρέπει να φέρουν οι  ενεργοί πολίτες, όχι αναλαμβάνοντας την εξουσία, αλλά παντοτεινά αγωνιζόμενοι με  τη συμμετοχή τους στα ΚΟΙΝΑ.

Αυτή η συνεχής δημόσια συμμετοχή θα φέρνει το καινούργιο που έχει ανάγκη ο λαός.

Το καινούργιο δεν μπορούν (και δεν θέλουν) να το φέρουν τα κόμματα με τους βολεμένους διαχειριστές τους και τον μικρό στρατό τους.

Τα κόμματα χωρίζουν την κοινωνία και δεν δημιουργούν συνθήκες ενός ενωμένου λαού και δεν αγωνίζονται όλα μαζί για να κατοχυρώσουν τα βασικά και αυτονόητα, χωρίς ιδεολογήματα σε όλους τους πολίτες.

Πάνω σε ΜΙΑ κοινή πλατφόρμα ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ μπορούν να λειτουργήσουν όλες οι ιδεολογίες για την παραπέρα βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας μιας κοινωνίας, διαφορετικά και αυτές οι ιδεολογίες στην εφαρμογή τους αυτοκαταστρέφονται.

Η κοινωνική ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ παράλληλα με πολλές άλλες δραστηριότητες ενεργών πολιτών έχει σκοπό να αναδεικνύει και να δημοσιοποιεί τις σκέψεις και προτάσεις των ενεργών πολιτών για ένα καλλίτερο αύριο.

Αλλά αυτό δεν φτάνει.

Οι ίδιοι οι ενεργοί πολίτες που υπερασπίζονται το καλλίτερο αύριο, ενωμένοι σε παρέες ή  ομάδες πρέπει δημόσια ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΟΥΝ  μόνο ευκαιριακές διορθώσεις

 

των νόμων και των πράξεων, αλλά ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ  προτάσεις και σχέδια νόμων που υπακούουν στον ύψιστο νόμο της ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ και την σοφία της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ.

Η κοινωνική ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ θα συνεχίσει να φέρνει στη δημοσιότητα αυτές ακριβώς τις προτάσεις και τα σχέδια νόμων που ο κάθε πολίτης μας στέλνει και ομάδες ενεργών πολιτών με όπλα αυτά και την πίστη τους για μια νέα κοινωνία ευτυχισμένων πολιτών να αλλάξουν  το εγώ με το εμείς και την αδράνεια των πολιτών οπαδών σε πολίτες φιλάθλους.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΧΡΕΟΣ  ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

 

Κοινωνική ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ